Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verenigingen schrijven Eerste Kamer over behoud LSP

Annelies Vermeulen
Verschillende belangen- en patiëntengroepen hebben gezamenlijk een brief aan de Eerste Kamer geschreven om de Kamer op te roepen niet de landelijke infrastructuur te blokkeren en de noodzakelijke ondersteuning in stand te houden.
Verenigingen schrijven Eerste Kamer over behoud LSP

De brief is ondertekend door NVZ vereniging van ziekenhuizen, KNMG, NVZA (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers), apothekers uit de regio Amsterdam, VHN (Vereniging Huisartsenposten Nederland), NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, NPCF en de Chronisch zieken en gehandicaptenraad.

LSP

Vooralsnog loopt de elektronische uitwisseling van medische gegevens niet via het LSP. Volgens de organisaties is er wel een dergelijke standaard nodig. “Een landelijke infrastructuur en landelijke standaarden zijn noodzakelijk om te komen tot betere en adequatere berichtenuitwisseling. Het zal uiteindelijk voor ons niet mogelijk zijn om meerdere infrastructuren te ontwikkelen en te onderhouden.”

Vrijwillige deelname

Volgens de schrijvers zijn de regionale EPD’s een goed uitgangspunt voor een systeem met landelijke dekking. De verplichte deelname aan het EPD is volgens de schrijvers niet noodzakelijk. “Succesvolle, zorgverbeterende ontwikkelingen kunnen ook via vrijwillige deelname een implementatiegraad van 100 procent krijgen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers past EPD aan voor Eerste Kamer

KNMG pleit voor EPD in brief Eerste Kamer

EPD lijkt te sneuvelen in Eerste Kamer

2 REACTIES

  1. Het enige wat echt noodzakelijk is voor de 2e lijn is inzage in de actuele medicatie. Als huisartsen een volledige verwijsbrief sturen met de medicatielijst of patienten een medicijnpaspoort bij zich dragen is een groot deel van dit probleem verholpen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.