Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verscherpt toezicht locatie Amsta opgeheven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Amsta-locatie ‘De kleine Johannes’ begin mei 2013 heeft opgeheven. Dat meldt Amsta met een persbericht.
Verscherpt toezicht locatie Amsta opgeheven
Foto: IGZ

De kleine Johannes, onderdeel van Amsta, is een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier wonen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met zeer uiteenlopende ondersteuningsvragen in een kleinschalige en beschermde omgeving.

IGZ
De IGZ is van oordeel dat de noodzakelijke verbeteringen duidelijk zichtbaar zijn. De systematiek van de ondersteuningsplannen is verbeterd en ook de afbouw van vrijheidsbeperkende maatregelen en middelen. In de communicatie met cliënten en cliëntvertegenwoordigers is op een aantal punten duidelijk voortgang geboekt.

Amsta
Amsta schrijft: ‘De IGZ heeft enkele aandachtspunten meegegeven waar zij in de toekomst tijdens de reguliere bezoeken op zal toetsen. Deze aandachtspunten hebben onder andere betrekking op het borgen van de ingezette acties op de communicatie en vrijheidsbeperkende maatregelen. Amsta werkt voortdurend aan verbetering en zet zich in voor een gezond leef- en woonklimaat van alle cliënten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.