Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vier nieuwe toezichthouders bij Alliade

Mark van Dorresteijn
Marco Florijn, René Oudejans, Jeltje Schraverus en Doekle Terpstra treden toe tot de raad van toezicht van Zorggroep Alliade.
Marco Florijn
Marco Florijn - Foto: PvdA

Oud-wethouder van Leeuwarden Marco Florijn en de financiële topman René Oudejans van de Gasunie treden op 1 juli 2015 aan. Op 1 januari 2016 volgen Jeltje Schraverus, oud-directeur van het Flevoziekenhuis en De Sionsberg en Doekle Terpstra, oud-voorman van de vakbond CNV en voormalig voorzitter van de HBO-raad. Zij vervangen Jan de Jonge die op 1 juni vertrekt en Jan van Leerzem en Frank Zeinstra die op 1 januari afscheid nemen als toezichthouder. Hans Ouwerkerk blijft nog twee jaar voorzitter.

Marco Florijn

Florijn was wethouder in Leeuwarden en Rotterdam met onder meer zorg en welzijn in portefeuille. Door uitbreiding van de Wmo en de komst van de Participatiewet is kennis van het sociale domein en de gemeentelijk politiek van groot belang. Verder is hij in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van VWS programmaleider voor de ontwikkeling van sociale teams binnen gemeenten.

René Oudejans

Oudejans heeft ruime financiële expertise binnen de energiewereld als CFO/directeur van Gasunie en voorheen Enexis en Essent. Verder werkte hij onder meer als controller voor internationale telecom providers.

Jeltje Schraverus

Schraverus werkt tegenwoordig als voorzitter van de Health Group bij Price Waterhouse Coopers. Daarvoor was ze onder andere directeur van het Flevoziekenhuis (Almere), het Waterlandziekenhuis (Purmerend) en ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum.

Doekle Terpstra

Terpstra heeft lang als voorzitter van de vakbond CNV gewerkt. Later maakte hij de overstap naar het onderwijs en was achtereenvolgens voorzitter van de HBO-raad en voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland. Op dit moment is hij in opdracht van staatssecretaris Van Rijn en minister Plasterk onder meer betrokken bij de decentralisatie en de hervorming van de langdurige zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.