Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding

Mark van Dorresteijn
De Amsterdamse ziekenhuizen VUmc en AMC zijn op zoek naar een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het project EVA (Epd voor VUmc en AMC) verloopt via een Europese aanbesteding. Door vormfouten werd ChipSoft uitgesloten. Daar liet ChipSoft het niet bij zitten en stapte naar de rechter, maar de rechter besloot in het voordeel van de ziekenhuizen. Wat ging er mis?
Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding
Foto: ANP - Lex van Lieshout
Premium

Nationale en Europese regelgeving inclusief

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat een ongelofelijk ge-OH (excusez le mot). Openbare aanbesteding (meestal flauwekul, maar ja het is verplicht) is van middel tot doel verworden en leidt ook nog eens tot dit soort verspilling van tijd en geld. Waar het eigenlijk om gaat, aanbieding en acceptatie van het beste systeem, is hier helemaal niet aan de orde. Juridische haarkloverij heeft weinig te maken met optimalisatie van het functioneren van organisaties.

  3. Zorgvisie schreef ook al eerder over de mega-implementatie in Utrecht en Leiden die (nagenoeg?) vlekkeloos verliep. Het vervelende voor ChipSoft is ook dat het hier puur om regelgeving gaat waar moeilijk van af te wijken is. Het was spannender geweest als Epic en ChipSoft in deze aanbesteding tegen elkaar konden strijden.

  4. Jammer, want samen met chipsoft is er een redelijk acceptabel dossier in utrecht en leiden. Er was en is wel heeel veel energie en tijd ingestoken door professionals op werkelijk alle gebieden.
   Een systeem wat helemaal passend is voor het bedrijf (academisch)ziekenhuis bestaat in nederland nog niet.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.