Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding

De Amsterdamse ziekenhuizen VUmc en AMC zijn op zoek naar een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het project EVA (Epd voor VUmc en AMC) verloopt via een Europese aanbesteding. Door vormfouten werd ChipSoft uitgesloten. Daar liet ChipSoft het niet bij zitten en stapte naar de rechter, maar de rechter besloot in het voordeel van de ziekenhuizen. Wat ging er mis?
Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Nationale en Europese regelgeving inclusief eerdere jurisprudentie zijn erg belangrijk bij rechtszaken over Europese aanbesteding, vertelt Gert-Wim van de Meent, bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht en advocaat Mededinging & Overheid bij Loyens & Loeff advocaten. Hij legt uit dat rechtszaken om gunningen aan de orde van de dag zijn. ‘Zeker nu het economisch wat minder gaat, vechten bedrijven om opdrachten.’ Bij deze rechtszaken zijn twee grondbeginselen cruciaal. Het beginsel van gelijke behandeling en het transparantiebeginsel: ‘De regels van de wedstrijd moeten objectief en op voorhand bekend en duidelijk zijn en aanpassing tijdens het spel in het voordeel van een speler is niet

4
131

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.