Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding

De Amsterdamse ziekenhuizen VUmc en AMC zijn op zoek naar een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het project EVA (Epd voor VUmc en AMC) verloopt via een Europese aanbesteding. Door vormfouten werd ChipSoft uitgesloten. Daar liet ChipSoft het niet bij zitten en stapte naar de rechter, maar de rechter besloot in het voordeel van de ziekenhuizen. Wat ging er mis?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vormfout nekt ChipSoft in epd-aanbesteding
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Nationale en Europese regelgeving inclusief eerdere jurisprudentie zijn erg belangrijk bij rechtszaken over Europese aanbesteding, vertelt Gert-Wim van de Meent, bijzonder hoogleraar Aanbestedingsrecht en advocaat Mededinging & Overheid bij Loyens & Loeff advocaten. Hij legt uit dat rechtszaken om gunningen aan de orde van de dag zijn. ‘Zeker nu het economisch wat minder gaat, vechten bedrijven om opdrachten.’ Bij deze rechtszaken zijn twee grondbeginselen cruciaal. Het beginsel van gelijke behandeling en het transparantiebeginsel: ‘De regels van de wedstrijd moeten objectief en op voorhand bekend en duidelijk zijn en aanpassing tijdens het spel in het voordeel van een speler is niet

4
159

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat een ongelofelijk ge-OH (excusez le mot). Openbare aanbesteding (meestal flauwekul, maar ja het is verplicht) is van middel tot doel verworden en leidt ook nog eens tot dit soort verspilling van tijd en geld. Waar het eigenlijk om gaat, aanbieding en acceptatie van het beste systeem, is hier helemaal niet aan de orde. Juridische haarkloverij heeft weinig te maken met optimalisatie van het functioneren van organisaties.

  3. Zorgvisie schreef ook al eerder over de mega-implementatie in Utrecht en Leiden die (nagenoeg?) vlekkeloos verliep. Het vervelende voor ChipSoft is ook dat het hier puur om regelgeving gaat waar moeilijk van af te wijken is. Het was spannender geweest als Epic en ChipSoft in deze aanbesteding tegen elkaar konden strijden.

  4. Jammer, want samen met chipsoft is er een redelijk acceptabel dossier in utrecht en leiden. Er was en is wel heeel veel energie en tijd ingestoken door professionals op werkelijk alle gebieden.
    Een systeem wat helemaal passend is voor het bedrijf (academisch)ziekenhuis bestaat in nederland nog niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.