Vrees voor uitfaseren pgb in de care is ongegrond’

De aankondiging afgelopen vrijdag van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) dat hij het pgb in de langdurige zorg waar mogelijk wil vervangen door zorg in natura heeft veel angstige reacties uitgelokt van pgb-houders. Met name op Twitter uitten afgelopen weekend honderden pgb-houders de vrees dat de aankondiging het einde van het pgb in de care zou betekenen. Het Zorgkantoor VGZ heeft in een pilot al tientallen pgb’s overgezet naar zorg in natura. Een VGZ-woordvoerder ontkent dat er een verborgen agenda bestaat om het pgb af te schaffen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IStock

De staatssecretaris liet afgelopen vrijdag weten dat hij kleinschalige wooninitiatieven die met pgb’s worden gefinancierd zo veel mogelijk wil bewegen om hun aanbod ook voor zorg in natura geschikt te maken. Omdat niet iedereen de verantwoordelijkheid voor een pgb wil dragen, gaat hij met zorgaanbieders en zorgkantoren in overleg om dit soort initiatieven desgewenst om te zetten naar zorg in natura. ‘Op die manier worden de vernieuwingen van het pgb ook bereikbaar voor mensen zonder een zorgbudget en leert de reguliere zorg van deze initiatieven.’ 

Dagelijks Leven Zorg
Zorgkantoor VGZ loopt voorop in deze ontwikkeling en heeft al een overeenkomst

0
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.