Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

VVD, PvdA en CDA dringen aan op behoud LSP

Mario Gibbels
VVD, PvdA en CDA hebben eind vorige week een motie ingediend waarin ze minister Schippers van VWS vragen om alles in het werk te stellen om het Landelijk Schakelpunt (LSP) toch te behouden.
VVD

De Tweede Kamerleden Mulder (VVD), Kuiken (PvdA) en Omtzigt (CDA) stellen in hun motie dat het naar de prullenbak verwijzen van het LSP een ‘ongewenste stap achteruit’ is die de zorgsector terugvoert naar het ‘papieren tijdperk’. De Kamerleden verzoeken de minister daarom om ‘betrokken organisaties’ ertoe te bewegen om mee te werken aan het behoud van het LSP.

Onvoldoende steun

Vorige week werd bekend dat er vanuit het veld onvoldoende steun is voor het behoud van het LSP. Hiervoor is volgend jaar 10 miljoen euro voor nodig maar er werd door huisartsen, apothekers en ziekenhuizen slechts een garantie afgegeven voor 5,6 miljoen euro. (Zorgvisie)

Lees meer:

Doorstart landelijk epd mislukt wegens geldgebrek

‘Regionaliseer het Landelijk Schakelpunt’

Koepels geschokt door einde landelijk epd

8 REACTIES

 1. Ziet u wel. Wordt gewoon vervolgd. Alsof er niet aan de hand is.
  @Desmond en @Heleen vatten het treffend samen.
  Sprak vanmiddag mijn huisarts. Die wordt er net als vele anderen doodmoe van. En begrijpt zijn club (LHV) niet meer. Is tegen een landelijk dossier maar sterk voorstander van een regionaal EPD.
  Zoals iemand het laatst treffend verwoorde: EPDrammers laat het los en gaat verder.

 2. Lees alle reacties
 3. We laten het maar toe dat onze overheid de zorg door schizofrene beleidsvoering compleet uit elkaar trekt. Zorgverleners zijn het beu en ik heb helaas al erg goede mensen het werkveld zien verlaten, gewoonweg omdat ze lamgeslagen zijn door de niet aflatende stoom veranderingen die daarop weer teruggedraaid bijgesteld of onderuitgeschoffeld worden.

 4. Als professional heb ik een fles champagne geopend toen ik hoorde dat het epd debacle een halt toegeroepen werd. Het LSP/L-EPD is nimmer bedoeld voor patientenzog maar voor datamining voor vws, zorgverzekeraars ea instanties om de zorg te beteugelen. Maw om uw vrijheid te beteugelen. Het epd beschermt niet tegen menselijke fouten, beschermt niet tegen interacties, beschermt niet tegen onoplettenheid, is juist een bedreiging voor veiligheid in bepaalde opzichten (scheinveiligheid). De leeghoofden in de 2e kamer en d ict-bedrijven zien maar al te graag dat dit monstrum weer herstart wordt ivm $$$$. Chapeau voor senator Dupuis; zij en de andere senatoren hebben het enig juiste gedaan na grondige studie. De 2e kamer heeft gefaald, maar dit politieke gremium heeft weer eens laten zien waartoe het werkelijk dient: een ordinaire lobby-club.

 5. @ Weet het beter: Goh ! …. printen en scannen…kosten maar liefst EEN miljoen per jaar!!
  Het EPD, van bovenaf opgelegd, ondoordacht, heeft zonder dat het ooit in de lucht is geweest, vele HONDERDEN miljoenen gekost.
  Hiernaast zou het minstens 10 miljoen per jaar kosten om in de lucht gehouden te worden.
  Doe mij nog maar een printje.

 6. Schokkend dat we met zijn allen accepteren dat een 1e kamer lid het land een eeuw terugzet door kift omdat geen rekening is gehouden met hun gevoelens.
  Er zijn nu enkele honderdduizenden dossiers per jaar die uit een elektronisch systeem worden geprint, per post verzonden, ingescand in het ontvangend elektronisch systeem. Kosten ruim 50 Euro per dossier. Minimaal een miljoen per jaar of zo.
  Elektronisch was dat sneller, veel goedkoper, kwalitatief beter en veilig gegaan met een LSP.
  Het is pure volksmennerij van 1e kamer leden die een historische fout dreigt te veroorzaken. Laten we die dossiers die elektronisch beschikbaar zijn maar door het ontbreken van een LSP voortaan maar Heleen Dupuis dossiers noemen.

 7. Schokkend dat VVD,PvdA en CDA op een dergelijke manier de Eerste Kamer, ICT deskundigen en zorgprofessionals schofferen.
  De verwijzing naar “het papieren tijdperk” doet de werkelijkheid geweld aan en is niet te onderbouwen.
  Volksmennerij en machtsmisbruik.
  Schandalig.

 8. Quote 1 “Vorige week werd bekend dat er vanuit het veld onvoldoende steun is voor het behoud van het LSP.” en dan Quote 2 “VVD, PvdA en CDA hebben eind vorige week een motie ingediend waarin ze minister Schippers van VWS vragen om alles in het werk te stellen om het Landelijk Schakelpunt (LSP) toch te behouden.”
  Spoor bijster…..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.