VWS zet licht op groen voor dienstencheque

‘Niets staat het gebruik van de dienstencheque voor de inkoop van huishoudelijke hulp in de weg’, zegt Jeroen van den Oever. De directievoorzitter van zorgaanbieder Fundis wil samen met dienstverlener Vebego ruim tienduizend banen in de huishoudelijke zorg behouden met de implementatie van de dienstencheque.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VWS zet licht op groen voor dienstencheque

Bewindslieden Lodewijk Asscher (SZW) en Martin van Rijn (VWS) stelden afgelopen zomer een bedrag van 75 miljoen euro beschikbaar voor 2015 om de werkgelegenheid in de huishoudelijk hulp te behouden. Fundis en Vebego lanceren deze week het plan om deze Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) van Asscher en Van Rijn in te zetten via een systeem van dienstencheques.

Idee bestaat al langer

‘Het idee van de dienstencheque voor de inkoop van huishoudelijke diensten in de Wmo bestaat al langer’, vertelt Van den Oever. ‘Het is een agendapunt van brancheorganisatie ActiZ en al jarenlang praktijk in België. Toen deze zomer de Huishoudelijke

3
38

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dienstencheque voor inzet huishoudelijk hulp toelage lijkt mij, met de verder genoemde digitale verwerking, een prima handreiking richting gemeenten om op eenvoudige wijze inhoud te geven aan de inzet hiervan. Nu afwachten hoe gemeenten hierin mee gaan doen. Prachtig dat Zorgaanbieder Fundis en dienstverlener Vebego een plan lanceren.
    Ben zeer benieuwd naar het vervolg. De gemeenten zijn aan zet….
    René de Soeten

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.