VWS zet licht op groen voor dienstencheque

‘Niets staat het gebruik van de dienstencheque voor de inkoop van huishoudelijke hulp in de weg’, zegt Jeroen van den Oever. De directievoorzitter van zorgaanbieder Fundis wil samen met dienstverlener Vebego ruim tienduizend banen in de huishoudelijke zorg behouden met de implementatie van de dienstencheque.
VWS zet licht op groen voor dienstencheque

Bewindslieden Lodewijk Asscher (SZW) en Martin van Rijn (VWS) stelden afgelopen zomer een bedrag van 75 miljoen euro beschikbaar voor 2015 om de werkgelegenheid in de huishoudelijk hulp te behouden. Fundis en Vebego lanceren deze week het plan om deze Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) van Asscher en Van Rijn in te zetten via een systeem van dienstencheques.

Idee bestaat al langer

‘Het idee van de dienstencheque voor de inkoop van huishoudelijke diensten in de Wmo bestaat al langer’, vertelt Van den Oever. ‘Het is een agendapunt van brancheorganisatie ActiZ en al jarenlang praktijk in België. Toen deze zomer de Huishoudelijke

3
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.