VWS: een ton goodwill per specialist

Vrijgevestigd medisch specialisten die willen overstappen naar loondienst, krijgen maximaal een ton vergoeding van het Rijk voor de waarde van hun onderneming. Totaal is er 125 miljoen euro beschikbaar voor het ‘goodwill’-fonds.
VWS: een ton goodwill per specialist
Foto: ANP Koen Suyk

De ‘Regeling transitiegelden bij invoering integrale bekostiging medisch specialistische zorg‘ moet de overstap naar loondienst makkelijker maken voor vrijgevestigd medisch specialisten. De positie van de vrijgevestigd medisch specialisten verandert door de invoering van de integrale bekostiging per 1 januari 2015. Ze staan voor de keuze: in loondienst gaan of doorgaan als vrijgevestigd ondernemer. Voor de laatste route heeft de Orde van Medisch Specialisten enkele modellen afgesproken met de belastingdienst.

Goodwill obstakel voor loondienst

In loondienst gaan betekent over het algemeen een financiële achteruitgang. Een belangrijk obstakel voor het overdragen van de praktijk aan het ziekenhuis vormt de goodwill

9
200

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.