Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

VWS: een ton goodwill per specialist

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Vrijgevestigd medisch specialisten die willen overstappen naar loondienst, krijgen maximaal een ton vergoeding van het Rijk voor de waarde van hun onderneming. Totaal is er 125 miljoen euro beschikbaar voor het ‘goodwill’-fonds.
VWS: een ton goodwill per specialist
Foto: ANP Koen Suyk
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Het is zoals hierboven terecht vermeld wordt.. te triest voor woorden. Je koopt als beginnend medisch specialist een praktijk over met een lening van de bank voor gemiddeld tussen de 2 en 3 ton. Nu word je gedwongen je praktijk te verkopen voor 1 ton..Blijft dus rest schuld over van tussen de 1 a 2 ton.. die je zelf nog even mag aflossen..als persoonlijke lening.. want je bent nu in loondienst..Maar ze compenseren je door 60.000 van je loon in te houden en dat over een aantal jaar aan je uit te keren alsof ze dat uit hun eigen zak halen…..Daarnaast wordt je ook nog afgeschilderd als een crimineel door iedereen die in de zorg benadeeld wordt….inderdaad typisch Nederlands…diepe zucht…

  2. Lees alle reacties
  3. …als een ondernemer (medisch specialist) een bedrijf voor een paar ton heeft gekocht en iemand anders (in dit geval het ziekenhuis) wil het bedrijf overnemen, is dat logisch dat er daarvoor betaalt moet worden. Zo werkt dat o.a. bij een zelfstandige bakker, bezinepomp houder, aanmemer, advocaten maatschap, etc…. en iemand vindt dat vreemd. Waarom wordt een medisch specialist die (door de overheid gecreerde situatie) indirect gedwonden is tot het verkopen van zijn/haar eerder gekochte onderneming/maatschap (aan het ziekenhuis) direct afgeschilderd als een boef ???? (als buitenlander wonend in Nederland verbaasd ik me telkens dat Nederlanders zo negatief kunnen zijn over hun docters die geweldig werk leveren en voor de beste medische zorg in Europa zorgen.(Tenminste tot dat de politiek zich hiermee gaat bemoein)
   (zie ook onderstaande link)
   http://www.healthpowerhouse.com/files/ehci-2013/ehci-2013-nl.pdf

  4. wat een briljant idee, typisch Nederlands!
   als dit in de nabije toekomst gaat leiden tot lagere zorgkosten, laat dan de zorgverzekeraar op voorhand meebetalen…!
   zoals door ‘IKKE’ reeds opgemerkt: daar zit het grote geld.
   ziekenhuizen mee laten betalen zoals door Wout van der Linde wordt geopperd, lijkt mij nogal kansloos. budgetten zijn inmiddels door de zorgverzekeraars dusdanig uitgeknepen, dat dit geen reële optie is.

  5. Waar dat deld vandaan komt? Nou….. ‘ouderen moeten volgend jaar meer belasting en zorgpremie betalen: de inkomensafhankelijke zorgpremie voor mensen zonder werk gaat omhoog’. D.w.z. alleen voor de mensen die hun hele leven hebben gewerkt en ook al gekort worden op hun pensioen. De grootverdieners, zoals deze specialisten, kunnen daarvan dus mooi worden gecompenseerd. Is dat evenwichtig en eerlijk beleid?

  6. ‘het ziekenhuis compenseert 60.000 euro’, uit welke pot betaalt het ziekenhuis dat geld dan geachte Sibbing?
   U gaat toch geen geld dat voor ziekenhuiszorg is bedoeld gebruiken om overbetaalde ondernemers te compenseren voor hun zelfgekozen bedrijfsrisico?
   En daarna zeker brullen dat er geen geld is voor dure medicijnen.
   Belachelijke regeling die wel aangeeft dat er nooit sprake is geweest van vrij ondernemerschap en dat het er zo ook nooit van zal komen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.