Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VWS: ‘Kritiek beveiliging EPD niet onderbouwd’

Mario Gibbels
Het onderzoek van informaticus Guido van ’t Noordende naar de beveiliging van het landelijk EPD legt geen nieuwe problemen bloot. Zijn stelling dat de beveiliging onvoldoende is bij inbraak in het LSP of de ziekenhuissystemen die de mandatering regelen, is niet onderbouwd.

Dat stelt het ministerie van VWS in reactie op het onderzoek dat informaticus Guido van ’t Noordende heeft verricht naar de beveiliging van het landelijk EPD. Door zijn onderzoek alleen te baseren op de ontwerpdocumentatie van het landelijk EPD, gaat Van ’t Noordende volgens VWS voorbij aan de maatregelen die bij de daadwerkelijke invoering van het landelijk EPD zijn genomen.

Onafhankelijk getoetst

Het ministerie wijst erop dat het landelijk schakelpunt (LSP) jaarlijks door onafhankelijke derden wordt getoetst door middel van audits en indringerstesten. De testen die tot nu toe zijn uitgevoerd, onder andere door gespecialiseerde hackers, hebben volgens VWS laten zien dat de beveiliging van het landelijk EPD “adequaat” is. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.