Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Wethouder Van der Burg: ‘Wijkzorgteams kunnen zonder CIZ’

De zorg in Amsterdam zal vanaf 2015 per wijk georganiseerd worden door wijkzorgteams. Elke wijk van circa 40.000 inwoners krijgt een eigen budget en maakt afspraken met zorgaanbieders. Professionals krijgen een grote mate van zelfstandigheid bij de indicaties en bij de inzet van hulp. Wethouder Van der Burg van Amsterdam is ‘geen voorstander van een landelijk indicatieorgaan’.
Wethouder Van der Burg: ‘Wijkzorgteams kunnen zonder CIZ’
Foto: Reedbusiness

Vanaf 2015 wordt in Amsterdam gewerkt met de wijkzorgteams, als de gemeenteraad akkoord gaat. De wijkzorgteams worden de kern van de organisatie van integrale zorg voor de burger die lichte vormen van zorg en ondersteuning nodig heeft. De professional indiceert en bepaalt in overleg met de cliënt de zorg. Het CIZ, Centrum Indicatiestelling Zorg, kan wat de Amsterdamse wethouder Van der Burg betreft een serviceorganisatie worden waar gemeenten gebruik van kunnen maken. ‘In het zorgakkoord blijft het CIZ het wettelijk vastgelegd landelijk indicatieorgaan. Ik ben daar geen voorstander van.’

Noodzaak voorop

Van der Burg heeft dinsdag zijn beleidsbrief gepresenteerd: “Amsterdamse

15
75

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.