Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willem Geerlings officier in de Orde van Oranje Nassau

Willem Geerlings kreeg gisteren bij de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuursvoorzitter van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau opgespeld door burgemeester Jozias van Aartsen.
Willem Geerlings officier in de Orde van Oranje Nassau

Kenmerkend voor Geerlings is zijn gedrevenheid om zaken aan te pakken en zijn innoverend vermogen. Geerlings begon zijn loopbaan als nefroloog. In deze functie heeft hij bijvoorbeeld bijgedragen aan de op dit moment in een ver gevorderd stadium zijnde ontwikkeling van de draagbare kunstnier.

Loopbaan

Als bestuurder – in 2000 in het Erasmus MC en sinds 2007 in het MCH – bleef het patiëntenbelang leidraad bij de besluitvorming. Geerlings speelde indertijd een belangrijke rol bij de fusie tussen de medische faculteit en het Academisch Ziekenhuis Rotterdam. In zijn nevenfuncties heeft hij onder meer samen met elf traumachirurgen en hun management de Landelijke Vereniging voor Traumacentra opgezet, waarin traumacentra met ketenpartners samenwerken aan een optimale toegankelijkheid van traumazorg.  Dat was de aanzet voor een landelijke traumaregistratie.

Samenwerking

Geerlings heeft altijd ingezet op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de zorg en op het totstandbrengen van samenwerking, zoals in de Coöperatie, met de huisartsenposten en op het gebied van de oncologische chirurgie. Daarnaast was hij een gedreven en flamboyante bestuurder, die belangrijk werk heeft verricht zowel voor de stad Den Haag als daarbuiten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.