Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wmo-beleid Hulst genomineerd voor Innovatie Award

‘Hulst voor Elkaar’ is genomineerd voor de PinkRoccade Innovatie Award. Dat meldt de nieuwssite Gemeente.nu.
Wmo-beleid Hulst genomineerd voor Innovatie Award

De gemeente Hulst geeft een dienstencheque uit à 15 euro. Burgers kunnen hiermee een uur werk door twee personen inkopen. Het gaat dan bijvoorbeeld om boodschappen doen, strijken of klusjes in en rond het huis. Het werk wordt gedaan door mensen die in een gemeentelijk re-integratietraject zitten. De bedoeling is dat ze op deze manier doorstromen naar regulier werk.

 

Kanteling

Wat maakt het zogenoemde Hulst voor Elkaar zo bijzonder? ‘Wij merkten dat uurtje-factuurtjehulp niet langer werkte’, zegt beleidsmedewerker Anita van den Brande op Gemeente.nu. ‘We kwamen tot de conclusie dat het anders moest kunnen. Daarom zijn we in 2012 begonnen met Hulst voor Elkaar, waarmee we de kanteling van de Wmo in de praktijk hebben gebracht.’

 

Keukentafel

Waar voorheen een gemeenteambtenaar aan de keukentafel kwam zitten om te zien hoeveel zorg mensen nodig hadden, brengen nu welzijnswerkers de zorgvraag in kaart. De budgetten van de zorgaanbieders zijn krapper dan voorheen. Op basis van het verslag van de keukentafelgesprekken wordt gekeken hoeveel uren thuiszorg nodig is en tegelijkertijd waar de mantelzorg of vrijwilligers kunnen bijspringen. Verder, en dat gebeurt niet vaak, werkt Hulst met dienstencheques.

 

Genomineerd

De gemeente Hulst is een van de drie genomineerden voor de Innovatie Award. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Grote Dag van de Kleine Gemeenten op 30 oktober.

 

 

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.