Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zelfstandige verpleegkundige moet zich melden bij gemeente

Om na 1 januari 2015 ook via de wmo hun werk te regelen, moeten zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden nu contact leggen met de gemeente. Dat zegt woordvoerster Francis Bolle van beroepsorganisatie voor verpleegkundigen V&VN op vakblad Nursing.nl.
Zelfstandige verpleegkundige moet zich melden bij gemeente
Foto: ANP Koen Suyk

‘Gemeenten hebben de zelfstandigen vaak niet in beeld’, waarschuwt Francis Bolle op Nursing.nl. ‘Meld dan ook bij je gemeente dat je ook na 1 januari 2015 je cliënten wilt bedienen. Anders mis je de boot en heb je geen werk.’

Verpleegkundige zorg

De hervormingen in de langdurige zorg leiden tot grote veranderingen. Een groot deel van de AWBZ gaat 1 januari 2015 naar de Zorgverzekeringswet, waarvoor zorgverzekeraars nu de inkoop regelen. Een deel gaat naar de Wmo via gemeenten. Zorgverzekeraars kopen nu al bijna niet in bij zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden.

Onderzoek

Op dit moment wordt een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Met dit onderzoek wil het ministerie meer te weten komen over de belemmeringen die deze zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden ondervinden bij het ondernemen. De hervorming langdurige zorg kan een van de belemmeringen zijn. Je vindt het onderzoek op www.zorgprofessional.onderzoek.nl. De resultaten worden in september verwacht.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.