Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ziekenhuizen en verzekeraars eens met zorgakkoord

De ziekenhuizen stemmen in met het zorgakkoord dat vorige maand werd gesloten tussen minister Schippers en alle grote zorgorganisaties. Ook zorgverzekeraars zijn akkoord.
Ziekenhuizen en verzekeraars eens met zorgakkoord
Foto: VWS

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft het akkoord vanochtend op een drukbezochte vergadering voorgelegd aan haar leden. Die stemden met een ruime meerderheid voor.

ZN
De leden van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) stemden afgelopen maandag 26 augustus al in met de onderhandelaarsakkoorden die op 16 juli zijn gesloten voor de medisch specialistische zorg, de geestelijke gezondheidszorg en de eerste lijn. Dit heeft ZN dinsdag aan minister Schippers van VWS laten weten.Afspraken

Het akkoord voorziet in een beperking van de stijging van de zorguitgaven tot 1,5 procent in 2014 en 1 procent in de jaren daarna. Dit jaar mogen de zorgkosten nog met 2,5 procent stijgen. In voorgaande jaren was de stijging vaak het dubbele of meer. De rem op de zorguitgaven moet 1 miljard euro opleveren. Dat gebeurt onder meer door het verplaatsen van zorg uit het dure ziekenhuis naar de veel goedkopere huisarts. Ook concentratie van heel complexe zorg in een kleiner aantal ziekenhuizen moet geld opleveren. Verder zal het pakket zorg dat onder de basisverzekering valt, beperkt worden. Het is nog onduidelijk welke keuzes daarbij gemaakt zullen worden.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De veel goedkopere huisarts?
    Huisartsen krijgen de komende 4 jaar een jaarlijkse budgettaire groeiruimte van 2.5%. Dat is per normpraktijk, ongeveer € 31,50 per werkdag.
    Zie daar die zorg voor te leveren: met werkeloze vrijwillige zorgmedewerkers?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.