Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen investeren meer in software primaire proces

Mario Gibbels
Ziekenhuizen geven dit jaar opvallend meer uit aan software voor het primaire proces. Dat blijkt uit de vierde ICT Benchmark Ziekenhuizen van M&I/Partners.
Ziekenhuizen investeren meer in software primaire proces

De softwarekosten voor het primaire zorgproces zijn volgens de benchmark dit jaar met 6 procent gestegen. Het geld is vooral besteed aan de verdere uitrol van het EPD, Elektronisch Voorschrijven en de aanschaf van PACS2.

Doorbraak

Veel ziekenhuizen zitten volgens M&I/Partners nog in de implementatiefase van hun EPD. Maar gezien de investeringen verwacht het adviesbureau volgend jaar een doorbraak in de ingebruikname van het EPD in ziekenhuizen.

Kosten

Opvallend is dat de ict-uitgaven per werkplek dalen. Gaven de ziekenhuizen in 2007 nog 4.475 euro uit per werkplek, in 2010 is dat nog maar 3.700 euro. De verklaring hiervoor is dat het aantal ict-werkplekken de laatste jaren is gestegen. In 2007 waren er gemiddeld 0,86 ict-werkplekken per medewerker, in 2010 zijn dat er al 1,06.

Het feit dat er meer dan één werkplek per medewerker is, duidt erop dat veel ziekenhuizenmedewerkers meer dan één ict-werkplek hebben. (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

Marco Zoetekauw partner bij M&I/Partners

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.