Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen samen tegen hoge werkdruk op SEH

Redacteur Zorgvisie
Zeventien ziekenhuizen gaan samenwerken om de arbeidsbelasting op de spoedeisende hulp te verminderen. De personeelstekorten, hoge werkdruk en agressie en geweld nemen toe en dat heeft effect op de medewerkers, denken de ziekenhuizen.
moe-fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Daarom zijn ze eind januari samen met Stichting IZZ een onderzoek gestart naar de oorzaak en oplossingen van deze problemen. Het initiatief kwam vanuit het Amphia Ziekenhuis in Breda, schrijft Stichting IZZ in een persbericht. Voor het onderzoek wordt de arbeidsbelasting van SEH-verpleegkundigen en –artsen op zeventien ziekenhuizen in kaart gebracht, op basis van de onderlinge verschillen kunnen de ziekenhuizen van elkaar leren hoe ze de arbeidsbelasting kunnen verminderen.

‘SEH-medewerkers worden jarenlang dag in dag uit blootgesteld aan zeer heftige indrukken en situaties. Het betreft hoogopgeleide en schaarse professionals waar we zuinig op moeten zijn’, zegt Frank Jaspers, manager Spoedeisende Hulp, Acute Opname bij Amphia. ‘Het gezamenlijk in kaart brengen van de arbeidsbelasting en het vinden van verbeteringen sluit naadloos aan bij het Gezond Werken in de Zorg-programma van Stichting IZZ. Ik vind het dan ok erg positief dat we met elkaar dit onderzoek starten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.