Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverleners en VWS eens over invoering EPD

Mario Gibbels
De zorgverleners verenigd in het Bestuurlijk ICT Overleg Zorgverleners (BIOZ) hebben een principeakkoord gesloten met het ministerie van VWS over de invoering van het EPD. Dat vertelt voorzitter Arie Nieuwenhuijzen Kruseman in een interview met ICTzorg magazine dat binnenkort verschijnt. De nadruk zal, zoals de KNMG al langer bepleit, meer komen te liggen op de regionale EPD's.

Het BIOZ heeft overeenstemming bereikt met VWS over een gemeenschappelijke notitie die volgende week tijdens een bestuurlijk overleg zal worden vastgesteld. In deze notitie is sprake van twee ‘aanvliegroutes’: enerzijds de uitbouw van het landelijk schakelpunt (LSP) waarover patiëntgegevens uitgewisseld kunnen worden en anderzijds de verdere ontwikkeling van regionale EPD’s.

De KNMG pleit al langer voor een regionale insteek bij de invoering van het EPD. De artsenorganisatie vindt dat er dan ook meer geld hiervoor moet gaan naar de regio’s. Verder zet de artsenorganisatie vraagtekens bij het streven van Klink om in 2010 alle zorgverleners aan te sluiten op het landelijk schakelpunt (LSP).

In het BIOZ zitten vertegenwoordigers van de brancheorganisaties KNMG, LHV, KNMP, KNGF, NHG, NMT, Orde van Medisch Specialisten en V&VN. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.