Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, 6, 2017

Eindredacteur
In Zorgvisie ict magazine nr.6 dat vandaag verschijnt, onder meer het coverinterview met RVS-voorzitter Pauline Meurs die verschillende aspecten belicht van de ‘onbekommerd’ voortschrijdende digitalisering van de zorg. Verder onder meer een artikel over de praktische toepassing van koppeltaal in de ggz en een artikel over het prijswinnende Mijn Zorg Log.
Cover Zorgvisie Ict Magazine 6 2017

Inhoud Zorgvisie ict magazine nr. 6

Waakzaamheid geboden Hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie Annelien Bredenoord wijst op de ethische aspecten van e-health. ‘Medische data uit je patiëntportaal zijn vogelvrij.’

Epd-leveranciers in de ggz Domineren in de ziekenhuiszorg twee grote epd-leveranciers de markt, in de ggz is dat anders: kleinere leveranciers zijn in opkomst.

Herstelbedden Apps moeten de tijd verkorten die huisartsen en ziekenartsen kwijt zijn aan het zoeken van een tijdelijk bed voor een oudere.

Zorgoplossingen Mede dankzij innovaties en technologische ontwikkelingen wordt de zorg beter. Helaas dalen door die investeringen de zorgkosten nog niet. Henk Valk, CEO Philips Benelux, legt uit hoe dat kan.


Meer lezen en abonnee van Zorgvisie ict magazine? Lees het nieuwe nummer >>


Koppeltaal De ggz heeft een nieuwe infrastructuur waarmee behandelaren eenvoudig gegevens tussen modules en platforms kunnen uitwisselen.

Brede coalitie Verscheidene partijen hebben zich verenigd; zij zijn het wachten moe. Met hun ‘vliegwielcoalitie’ willen ze de e-healthtoepassingen in de zorg aanjagen.

UITGELICHT

Mijn Zorg Log Er is een eerste werkend prototype blockchain in de zorg. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen in de praktijk?

INTERVIEW

Zorg dat de burger aan het roer staat’

Ict-oplossingen in de zorg zijn niet zaligmakend, wel onvermijdelijk. En de patiënt móet de regie kunnen voeren, aldus RVS-voorzitter Pauline Meurs.


Nog geen abonnee? Wordt abonnee >>


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.