Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zwaardere bezuiniging door zorgkantoren mogelijk

Achmea grijpt zonder enig vooroverleg met de sector harder in de ouderenzorg dan overeengekomen is in het regeer- en het zorgakkoord. Dat schrijven zorgaanbieders vandaag in een brief aan de vaste Kamercommissie voor langdurige zorg. Tijdens het Kamerdebat over de langdurige zorg vandaag stelt staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) dat zorgkantoren en zorgaanbieders gezamenlijk uit het proces van extramuraliseren moeten komen.
Zwaardere bezuiniging door zorgkantoren mogelijk

Bestuurders van Pro Senectute, Warande, Stichting Huize het Oosten en Koperhorst hebben onderzoeksbureau Berenschot onderzoek laten doen naar het ouderenzorgbeleid van de zorgkantoren van Achmea en Agis. Hieruit blijkt dat de zorgkantoren ingrijpende maatregelen aan het doorvoeren zijn die verder gaan dan het zorgakkoord. Ook branchevereniging voor zorgaanbieders ActiZ maakt zich hier zorgen over. De brancheorganisatie heeft hierover de Kamer geïnformeerd in voorbereiding voor het grote zorgdebat vandaag. 

Martin van Rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) reageerde vandaag als volgt op het signaal van ActiZ over het strenge beleid van de zorgkantoren: ‘We kijken nu wat de prognoses zijn voor

6
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.