Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Raadsfracties Zoetermeer willen Langeland behouden

Tien raadsfracties uit de gemeenteraad van Zoetermeer hebben zich unaniem uitgesproken voor behoud van het Langeland als zelfstandig ziekenhuis. Ze vinden dat een grote stad als Zoetermeer recht heeft op een zelfstandig basisziekenhuis.
Raadsfracties Zoetermeer willen Langeland behouden

De raadsfracties gaan hun partijgenoten in de Tweede Kamer vragen het onderwerp te agenderen in de Kamercommissie van VWS. ‘De derde stad van Zuid-Holland moet kunnen beschikken over bereikbare en laagdrempelige basisziekenhuiszorg. Het kan niet zo zijn dat onze 123.000 inwoners als ze gewond zijn naar een spoedeisende hulp in Den Haag moeten’, zo stellen de raadsfracties.

Geen rol voor de gemeente

De gemeente Zoetermeer kan zelf geen financiële rol van betekenis spelen, stellen de fracties. ‘Het ziekenhuis, de zorgverzekeraars en de banken moeten samen afspraken maken. De gemeenteraad roept deze partijen op zich in te spannen om op korte termijn die afspraken te maken die in het belang zijn van de bewoners en van de mensen die in het ziekenhuis werken.’

Financiële problemen

Het ziekenhuis kampt momenteel met financiële problemen. Zorgverzekeraars, banken en derden werken momenteel aan verschillende scenario’s voor een nieuwe toekomst voor het ziekenhuis. Zo zouden Loek Winter van de MC Groep en het Groene Hart ziekenhuis plannen hebben voor overname van het Langeland.

2 reacties

 • DGo

  Natuurlijk zijn het veel bewoners, maar dat is niet het criterium dat er een basisziekenhuis moet zijn met alle functies. De raadsfracties doen er goed aan, zonder emotionele standpunten, zich te laten informeren over de reële mogelijkheden.
  Zicht op de kwalitatieve aspecten is minstens zo van belang.
  Laat de raad hiervoor de voorzitter RvB van het Groene Hart ziekenhuis eens uitnodigen om uitleg en toelichting te laten geven.

 • adje rem

  Noodlijdende dure voetbalclubs worden voortdurend door hun wethouders en raadsleden op grond van ''MAATSCHAPPELIJK BELANG '' vaak vet financieel ondersteund !! ...Zoetermeer heeft toch geen dure voetbalclub ?? De raad vindt dat de gemeente geen financiële rol.....KAN ???....of wil spelen , hoewel dit ziekenhuis
  toch een ''maatschappelijk belang'' lijkt te hebben ? ? ? ? Alleen al bezuinigen op de te vet betaalde TOB-bestuurder(s) lijkt mij vooral de grootste winst te genereren !!

Of registreer u om te kunnen reageren.