Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Achmea doet Slotervaartziekenhuis in de ban

Zorgverzekeraar Achmea koopt dit jaar geen zorg in bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Reden: het Slotervaartziekenhuis vraagt teveel geld. Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis zegt juist dat zij het contract met Achmea heeft opgezegd.
Achmea doet Slotervaartziekenhuis in de ban
Foto: ANP

Achmea zegt een dergelijke afspraak niet te kunnen verantwoorden. Woordvoerder Christine Rompa: ‘Het Slotervaartziekenhuis vraagt ruim boven de afspraken in het hoofdlijnenakkoord, dat vinden wij maatschappelijk onverantwoord.’ Het budget dat was bedoeld voor het Slotervaartziekenhuis gaat nu waarschijnlijk naar andere Amsterdamse ziekenhuizen.

Groot marktaandeel

Achmea heeft een aandeel van vijftig procent in de omzet van het Slotervaartziekenhuis. Rompa: ‘Als er goede redenen zijn om afspraken te maken boven budget kan dat incidenteel, maar dat is hier niet het geval.’ Achmea zegt dat er de laatste weken veelvuldig contact is geweest met het Slotervaartziekenhuis maar beide partijen komen er niet uit.

4
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.