Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Achmea doet Slotervaartziekenhuis in de ban

Zorgverzekeraar Achmea koopt dit jaar geen zorg in bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Reden: het Slotervaartziekenhuis vraagt teveel geld. Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis zegt juist dat zij het contract met Achmea heeft opgezegd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Achmea doet Slotervaartziekenhuis in de ban
Foto: ANP

Achmea zegt een dergelijke afspraak niet te kunnen verantwoorden. Woordvoerder Christine Rompa: ‘Het Slotervaartziekenhuis vraagt ruim boven de afspraken in het hoofdlijnenakkoord, dat vinden wij maatschappelijk onverantwoord.’ Het budget dat was bedoeld voor het Slotervaartziekenhuis gaat nu waarschijnlijk naar andere Amsterdamse ziekenhuizen.

Groot marktaandeel

Achmea heeft een aandeel van vijftig procent in de omzet van het Slotervaartziekenhuis. Rompa: ‘Als er goede redenen zijn om afspraken te maken boven budget kan dat incidenteel, maar dat is hier niet het geval.’ Achmea zegt dat er de laatste weken veelvuldig contact is geweest met het Slotervaartziekenhuis maar beide partijen komen er niet uit.

4
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Op 21 september 2012 berichtte de NRC (Jeroen Wester, sectie Economie) over een conflict tussen het ministerie en de zorgverzekeraars. Zie NRC-archief (je moet inloggen). De laatsten reserveren miljarden in onduidelijke potjes en maken daarna ook nog met elkaar zo’n 2 miljard euro winst. Met name Achmea wordt genoemd: zij houden 750 miljoen meer in aan reserve dan ze van DNB zouden moeten.
    De zorgpremie van miljoenen Nederlanders verdwijnt dus in diepe zakken van zorgverzekeraars verdwijnt. Er wordt in ieder geval géén zorg van ingekocht voor de klanten van de verzekeraars bij de verleners van de zorg. En dat is een grote schande! En de wijze waarop Achmea zich nu opstelt naar het Slotervaart ook. Hoe is het trouwens met het onderzoek naar het misbruik van markt-macht door zorgverzekeraars tijdens het inkopen van zorg in 2012? Andre Rouvoet (ZN) had een ‘onafhankelijke’ commissie ingesteld?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.