Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Albert Arp in jury Zorgmanager van het Jaar

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Albert Arp, bestuursvoorzitter van Ziekenhuis St. Jansdal, is toegetreden tot de jury van de Zorgmanager van het Jaar. “Ik vind het een eer om deel uit te maken van de jury en ik doe dit met veel plezier,” aldus Arp.
Albert Arp in jury Zorgmanager van het Jaar

De bestuursvoorzitter van het ziekenhuis in Harderwijk is gevraagd vanwege zijn brede achtergrond in zowel de langdurige zorg als de curatieve zorg.  Hij is jarenlang bestuursvoorzitter geweest van ouderenzorgorganisatie Beweging 3.0 in Amersfoort. Sinds medio 2012 staat hij aan het hoofd van Ziekenhuis St. Jansdal. Hij is de opvolger van Lidy Hartemink, bestuursvoorzitter van Zorggroep Almere, die terugtreedt  vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Zorgmanager van het Jaar

De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar zal volgend jaar voor de achttiende keer worden uitgereikt. Het is de meest prestigieuze prijs voor eindverantwoordelijke zorgmanagers. Eerdere winnaars zijn Marjanne Sint, destijds bestuursvoorzitter van de Isala Klinieken, Greet Prins, bestuursvoorzitter van Philadelphia en Willy Spaan, tegenwoordig bestuursvoorzitter van het LUMC.

Jury

De jury  bestaat verder uit André Rouvoet (voorzitter), voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, Wilma van der Scheer, directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en Anja Schouten, bestuursvoorzitter van Zorgbalans. Zij is de winnaar van dit jaar en ze zal daarom een jaar deel uitmaken van de jury.

Pauline Meurs

De jury wordt bijgestaan door een selectiecommissie bestaande uit Pauline Meurs, ondermeer hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg en organisatieadviseur Hanke Lange. Kandidaten kunnen de komende maanden weer worden voorgedragen. De inschrijvingsperiode staat opent tot 31 december. De selectiecommissie en de jury letten op de persoonlijke inbreng bij het bereiken van duurzame resultaten. De manager moet zich herhaaldelijk hebben bewezen. Verder is het belangrijk dat de kandidaat zich opwerpt als ambassadeur van het bestuurdersvak en dat hij of zij vernieuwende en verbindende ideeën heeft over de inrichting van de zorg.

Aanmelden Zorgmanger van het Jaar

De inschrijving voor de Zorgmanager van het Jaar staat weer open. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een eindverantwoordelijke manager in de zorg die een bijzondere prestatie heeft geleverd. De winnaar wordt bekendgemaakt in het voorjaar van 2016.

Zorgmanager van het Jaar

In dit dossier leest u alles over het Zorgmanager van het Jaar evenement. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest succesvolle zorgmanager. Aan de rechterkant vindt u een lijst met eerdere winnaars. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1997. In de jaren 1998 en 2006 werd de prijs niet uitgereikt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.