Alimentatie na faillissement van zorgaanbieder

Failissementen in de zorg beginnen gewoon te worden. In november vroeg het bestuur van Stichting Pasana een faillissement aan voor haar ziekenhuis Sionsberg in Dokkum en haar ouderenzorg op Ameland en Noordoost Friesland.
Guus Schrijvers

Omstreeks dezelfde tijd ging Thebe Huishoudelijke Zorg te Breda bankroet. Omdat deze zorgaanbieders failliet gingen, verviel de eis van een sociaal plan voor de ontslagen medewerkers. Van dure afvloeiingsregelingen voor vast personeel  was geen sprake.  Partijen met doorstartambities waren niet verplicht zittende werknemers bij voorrang over te nemen als zij bijvoorbeeld al veel dienstjaren hadden.

Goedkoop alternatief

Het faillissement als goedkoop alternatief voor een reorganisatie volgens de Werk en Zekerheid  wordt vaker gebruikt in de zorg. Op 24 juni 2013 vroeg het Ruwaard van Putten ziekenhuis haar faillissement aan. Drie naburige ziekenhuizen namen de failliete inboedel over voor  zes miljoen

4
33

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.