Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ambulances beschikbaar op Koningsdag’

Redactie Zorgvisie
De ambulancediensten zijn op en rond Koningsdag overal en voor iedereen beschikbaar.
ambulance.ravu.foto carina van aartsen.jpg
Foto: Carina van Aartsen

Dat heeft Ambulancezorg Nederland laten weten in reactie op een brandbrief van FNV Zorg & Welzijn over een groot tekort aan ambulancepersoneel rond de feestdag.

AZN
‘De ambulancediensten herkennen zich niet in het beeld dat FNV schetst. Uit navraag bij de grote steden blijkt dat de paraatheid van de ambulances op Koningsdag op orde is en dat van onverantwoorde situaties geen sprake is’, zo zegt de brancheorganisatie voor de ambulancezorg.

FNV
In de brandbrief aan minister Edith Schippers waarschuwt de vakbond FNV wel voor ‘onverantwoorde situaties’. De vakbond zegt lijsten van uitzendbureaus te hebben gekregen waaruit blijkt dat er forse behoefte is aan uitzendkrachten de komende periode. Vooral bij particuliere ambulancediensten en in meerdere grote steden zoals Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Arnhem zijn de problemen volgens de vakbond het grootst.

Ambulanceregio’s
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport laat weten dat de door de FNV genoemde ambulanceregio’s door AZN zijn benaderd, maar dat die zonder uitzondering hebben laten weten geen problemen te hebben met de paraatheid van de ambulances op Koningsdag. Volgens het ministerie is het wel zo dat er de komende vijf tot tien jaar meer ambulanceverpleegkundigen bij moeten komen. Daar is al 10 miljoen euro voor uitgetrokken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.