Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse gezondheidscentra starten test WDH

Annelies Vermeulen
De vier gezondheidscentra in Amsterdam Zuidoost starten binnenkort met een praktijktest van het elektronisch waarneemdossier (WDH).
Amsterdamse gezondheidscentra starten test WDH

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam (SHDA) en Stichting Gezondheidscentra Amsterdam-Zuidoost (GAZO) hechten er belang aan om uit het oogpunt van kwaliteit en continuïteit van de huisartsgeneeskundige spoedzorg op de posten de mogelijkheid tot inzage in het dossier te bieden. Een praktijktest moet borg staan voor een zorgvuldige invoering van het waarneemdossier. Tijdens de test worden eerste ervaringen opgedaan. ”We doen dienst voor 120.000 mensen en bieden straks 30.000 dossiers aan, dus 25 procent van de bevragingen op de post zal via het landelijk schakelpunt (LSP) gaan”, zegt huisarts Jeroen Stroucken. “Bij een kind met een bloedneus zal het dossier niet zo nodig zijn, maar wel bij een oudere patiënt met diabetes en nog andere klachten.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Subsidie LSP mogelijk na 1 juli verlengd

Patiënten beter geïnformeerd over aanmelding LSP

Huisartsen Nijmegen zijn voor EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.