Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Andreé van Es nieuwe voorzitter toezicht UMC Groningen

Mark van Dorresteijn
Andreé van Es is per 1 februari de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het UMC Groningen. Daarnaast zijn Bob Löwenberg, Jan Bos en Bart Voet toegetreden als lid van de raad van toezicht.
Andreé van Es is per 1 februari de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het UMC Groningen.
Andreé van Es is per 1 februari de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het UMC Groningen. - Foto: ANP - Inge van Mill

Van Es was tot juni 2014 wethouder in Amsterdam. Daarvoor was zij onder meer Directeur Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, lid van de raad van toezicht van het HagaZiekenhuis, voorzitter van GGZ Nederland en lid van de Tweede Kamer.

Löwenberg

Bob Löwenberg is hoogleraar Hematologie in het Erasmus MC en voormalig wetenschappelijk directeur van de Daniel den Hoed kliniek en afdelingshoofd Hematologie aldaar. In Washington is hij recentelijk Editor in Chief geworden van Blood, het toptijdschrift op zijn vakgebied. Hij heeft wetenschappelijke en bestuurlijke ervaring in een internationale context opgebouwd.

Bos

Jan Bos is sinds 2011 CFO van PostNL. Daarvoor bekleedde hij verschillende financiële functies bij PostNL.

Voet

Bart Voet heeft een technische achtergrond en heeft carrière gemaakt binnen Shell. Hij is thans general manager van Shell Pernis en beschikt over ruime kennis en ervaring op het gebied van veiligheid en operations.

Terugtreden

Vanwege het verstrijken van hun termijnen zijn Hans Alders (per 1 januari 2015), Lense Koopmans (per 1 februari) en Hennie Völker-Dieben (1 maart 2014) afgetreden. Bernard Witholt treedt per 1 juni 2015 terug in verband met het verstrijken van zijn tweede termijn.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.