Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antoni van Leeuwenhoek breidt uit naar Utrecht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het universitair medisch centrum Utrecht is bereid alle oncologie af te splitsen om samen een dochterorganisatie op te kunnen zetten met het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.
Antoni van Leeuwenhoek doet aangifte tegen tabaksproducenten

Het nieuwe centrum dat het UMCU en AVL voor ogen hebben, moet de patiënten het beste van twee werelden bieden.

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

De personalized cancer care en genetica waar het AVL in uitblinkt en de beeldgestuurde oncologische interventie van het UMCU die internationaal uniek is. De Utrechtse locatie van het Antoni van Leeuwenhoek komt binnen de muren van het UMCU. Ook krijgt het dezelfde look-and-feel als het AVL.

UMC Utrecht

Het UMCU heeft een omzet van 1 miljard euro, de oncologie zet tussen de 80 en 100 miljoen euro om. Het AVL heeft een omzet van ruim 155 miljoen euro. De operatie gaat stapsgewijs. De ACM heeft de joint venture al goedgekeurd. Op toestemming van de NZa wordt nog gewacht.

Lees meer in Zorgvisie Magazine, nr. 6.

 

Kwaliteitsnormen

Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken. Bekijk het dossierGeef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.