Artsen maken fusieplan ziekenhuizen Hoorn-Purmerend

Het Westfriesgasthuis ziekenhuis in Hoorn en het Waterlandziekenhuis in Purmerend willen fuseren. De ziekenhuisbestuurders hebben met de artsen en de managers een fusieplan gemaakt.
Bestuursvoorzitter Michel Galjee van het Waterlandziekenhuis in Purmerend.
Bestuursvoorzitter Michel Galjee van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. - Foto: Waterlandziekenhuis

De meeste ziekenhuisfusies beginnen in de bestuurskamers. De raden van bestuur van twee ziekenhuizen besluiten tot een bestuurlijke fusie, waarmee ze de medisch specialisten overvallen. Een deel zet de hakken in het zand, omdat ze hun belangen zien geschaad en dan is Leiden in last. Dikwijls volgt een lijdensweg vol interne conflicten, waarbij diverse bestuurders het veld moeten ruimen.

Draagvlak artsen en managers

De ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend kiezen voor de omgekeerde volgorde. De bestuurders zijn begonnen met draagvlak te creëren voor meer samenwerking. Sinds 2012 hebben de ziekenhuizen conferenties georganiseerd waarin circa 140 ziekenhuismedewerkers discussieerden over een

4
100

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.