Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atrium en Orbis combineren epd

Mark van Dorresteijn
De ziekenhuislocaties van Atrium‐Orbis nemen vandaag een gezamenlijk patiëntendossier in gebruik. Het gaat in totaal om 1,2 miljoen dossiers. Dat meldt de ziekenhuiscombinatie.
Interieur van Orbis Medisch Centrum
Interieur van Orbis Medisch Centrum - Foto: ANP - Marcel van Hoorn

De ziekenhuizen maken gebruik van het SAP-systeem (Siemens-i.s.h.med) dat al bij Orbis werd gebruikt. In het gezamenlijke computersysteem zijn 22 medische systemen geïntegreerd. Door de samenvoeging worden nu op alle locaties gewerkt met één basisdossier per patiënt. Ook het voorschrijven en toedienen van medicatie wordt door het gezamenlijke systeem ondersteund.

Traject

Een jaar terug begonnen de ziekenhuizen met testen van de samenvoeging. Aan de hand van proefconversies controleerden zij of er conflicten ontstonden bij het samenvoegen van de data. Een jaar later is de conversie voltooid en werken beide ziekenhuizen op hetzelfde systeem met één dossier per patiënt.

Fusie Atrium en Orbis

De NZa heeft november 2014 besloten dat Atrium en Orbis definitief mogen fuseren. Niet iedereen is blij met de fusie van de ziekenhuizen. Voormalig bestuurder Jack Thiadens van het Laurentius Ziekenhuis liet eerder weten dat er na een fusie geen sprake meer is van een gelijk speelveld voor ziekenhuizen in Midden-Limburg omdat Orbis veel staatssteun heeft ontvangen. Onlangs klaagden ook de medezeggenschapsorganen over de fusie. NZa onderzoekt deze klacht momenteel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.