In de tang

Er zijn veel toezichthouders in de zorg en allemaal hebben ze 'de patiënt' bovenaan staan, zeggen ze. Maar ze profileren zich allemaal door nu eens goed te gaan handhaven en bestoken zorginstellingen dusdanig met regels, geboden en verboden, dat diezelfde patiënt steeds verder uit het zicht raakt.
In de tang

Het ‘huishoudboekje’ op orde houden in deze barre tijden door misschien wat al te creatief declareren, leidt tot hoge boetes, zoals het St. Antonius Ziekenhuis heeft ervaren. Wie een jaarverslag te laat deponeert, krijgt een boete van de Inspectie. Het niet tijdig aanleveren van sterftecijfers komt een instelling op een aanwijzing of last onder dwangsom te staan. En nu mag samenwerken ook al niet meer.

Overtreding

Jarenlang kregen ziekenhuisbestuurders de kritiek dat ze eens uit hun ivoren toren moesten komen, doen ze dat eindelijk, krijgen ze de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op hun dak. Eerst was daar de ‘waarschuwing’

6
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.