Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brede steun voor landelijk epd

Mark van Dorresteijn
Niets lijkt de invoering van het elektronisch patiëntendossier (epd) meer in de weg te staan. Vijftien regio-organisaties ondertekenden deze week tijdens een regiodag een gemeenschappelijke brief waarin ze hun steun beloven aan minister Klink.
Brede steun voor landelijk epd

Inmiddels is de uitgangspuntennotitie ondertekend door huisartsen, ict-leveranciers, het ministerie van VWS en nu ook door vijftien regio-organisaties. Regio’s die onder andere hun steun toekenden zijn regio Noord Holland Noord, Haaglanden, Twente/Achterhoek en EZDA Amsterdam.

Huisartsen: langzame invoering

De huisartsen schaarden zich vorige week achter het landelijk epd. Hoewel zij stemmen voor een langzame invoering, onderschijven ze het belang van het onderling elektronisch uitwisselen van gegevens voor de zorg van patiënten. Paul Habets, vicevoorzitter van de LHV, laat aan ICTzorg weten niet over een nacht ijs te willen gaan. “De ervaring in het veld bepaalt het tempo van de invoering.”

Epd 2010

Wat de ict-leveranciers betreft kan het sneller. Zij stellen dat alle zorgaanbieders in 2010 aangesloten kunnen zijn op het landelijk epd. Als tegenprestatie vragen zij, net als de regio-organisaties, een uitbreiding van de subsidieregeling voor zorgaanbieders. In de uitgangspuntennotitie is daarom vastgelegd dat de subsidie voor heel 2010 geldig blijft. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Huisartsen scharen zich achter invoering landelijk epd

Klink: ‘Invoering landelijk EPD trager dan gepland’

Overzicht van ZIS/EPD-leveranciers aan ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.