Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardiologen Ruwaard terecht op non-actief

Mark van Dorresteijn
Het is volgens de rechter terecht dat de cardiologen van het in 2012 in opspraak geraakte voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse hun werk tijdelijk moesten neerleggen.
Cardiologen Ruwaard terecht op non-actief
Foto: ANP

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het patiëntenbelang zwaarder laten wegen dan het belang van de vier cardiologen die op non-actief werden gezet en dat is de juiste beslissing geweest, oordeelde de rechter donderdag. De zaak was aangespannen door de cardiologen tegen de inspecteur en de minister van VWS.

Non-actief

De cardiologen werd in november 2012 opgedragen het werk voor een week neer te leggen door de problemen die in het ziekenhuis waren ontstaan. De inspectie kwam met het bevel na een eerste bestudering van een aantal patiëntendossiers in een extern onderzoek naar het onverklaarbaar grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010.

Misstanden

Uit een eind vorig jaar gepubliceerd onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid bleek dat in het ziekenhuis veel mis was: patiënten waren er de dupe van gebrekkige communicatie en financiële belangen gingen boven kwaliteit en veiligheid. Met name de terminale zorg op de afdeling cardiologie kreeg er van langs. Het ziekenhuis is inmiddels overgenomen door drie ziekenhuizen uit de regio. Sindsdien heet het Spijkenisse Medisch Centrum. (ANP)

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.