Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ChipSoft domineert overzicht zis/epd-leveranciers

ChipSoft heeft het grootste aandeel op de Nederlandse epd/zis-markt en wist acht nieuwe klanten aan zich te binden. Dat komt naar voren in het epd/zis-marktoverzicht, samengesteld door adviseurs van M&I/Partners, in Zorgvisie ict magazine.
ChipSoft domineert overzicht zis/epd-leveranciers
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het overzicht laat zien welke elektronische patiëntendossiers (epd) of ziekenhuisinformatiesystemen (zis) de ziekenhuizen momenteel hebben of implementeren. Vier jaar geleden publiceerden Zorgvisie en het toenmalige ICTzorg eveneens een overzicht van de marktsituatie. Dit overzicht is daar de opvolger van.

Marktverdeling

ChipSoft heeft een aandeel van 43 procent (40 ziekenhuizen) op de Nederlandse markt. Opvolgers zijn CSC-iSOFT en McKesson met beiden 17 procent (16 ziekenhuizen). Verder blijkt dat Epic als relatief nieuwe toetreder haar positie weet te versterken. De organisatie wist twee nieuwe ziekenhuizen aan zich te binden, namelijk het Amphia Ziekenhuis en het UMC st Radboud. Grote verliezers zijn CSC-iSOFT

4
381

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.