Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

ChipSoft domineert overzicht zis/epd-leveranciers

Mark van Dorresteijn
ChipSoft heeft het grootste aandeel op de Nederlandse epd/zis-markt en wist acht nieuwe klanten aan zich te binden. Dat komt naar voren in het epd/zis-marktoverzicht, samengesteld door adviseurs van M&I/Partners, in Zorgvisie ict magazine.
ChipSoft domineert overzicht zis/epd-leveranciers
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het overzicht laat zien welke elektronische

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Zonder een reclame of ‘wie is de beste leverancier’ discussie te starten; SmartAIM (snel opkomende IAM software, nu meer dan 10 ziekenhuizen in Nederland) heeft weldegelijk een tweezijdige koppeling met Chipsoft draaiend. Garantie is dat iedere software geprovisioned kan worden. De boven geschetste (overigens door SmartAIM bedachte!) workflow methode kan door de klant gekozen worden om praktische redenen, niet uit onmacht om een koppeling te realiseren.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is inderdaad lastig om koppelingen met ChipSoft EZIS te realiseren. Waarbij wij met andere ziekenhuisinformatiesystemen koppelingen realiseren zodat elke denkbare wijziging op het gebied van user account beheer tijdig, correct en volledig automatisch worden doorgevoerd in het ZIS. Met ChipSoft EZIS is dat helaas niet mogelijk. Wij lossen dit op door wijzigingen via een e-mail en/of helpdeskticket klaar te zetten voor de CS-EZIS applicatiebeheerder. Hij hoeft de wijziging alleen nog door te voeren in CS-EZIS. Nadat de CS-EZIS applicatiebeheerder de wijziging heeft doorgevoerd wordt deze afgemeld binnen ons provisioning systeem. Dit provisioning systeem controleert vervolgens of de wijziging correct in CS-EZIS is doorgevoerd en geeft een statusupdate aan de betrokken medewerkers in de organisatie.
   Zie hier voor uitgebreide info: http://www.tools4ever.nl/sectoren/zorg/chipsoft-ezis/

  4. Specialistische afdelingen zoals intensive care, operatie afd., dialyse etc binnen een ziekenhuis hebben vaak eigen speciale software (wat chipsoft niet of onvoldoende bied). Chipsoft is inderdaad niet open en geeft dus veel problemen met koppelingen of is gewoon weg niet te koppelen.Dit geeft de nodige frustraties en fouten binnen een ziekenhuis. Bezind eer ge begint met Chipsoft……

  5. Dit is helaas geen beste ontwikkeling. ChipSoft heeft een legacy systeem met een zeer hoge customer lock-in. Wie met ChipSoft in zee gaat bindt zichzelf met handen en voeten vast aan volledig gesloten technologie van 10 jaar terug.
   Het zou goed zijn als deze markt eens wat meer wordt opgeschud door een partij die met een echt open systeem komt, die zal dan wel onze Nederlandse manier van werken moeten snappen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.