Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Communicatie ouderenzorg schiet tekort’

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuizen en instellingen voor ouderenzorg moeten beter met elkaar gaan communiceren. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut Nivel. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat partijen de informatieoverdracht goed en eenduidig gaan regelen.
'Communicatie ouderenzorg schiet tekort'

Volgens onderzoekers worden jaarlijks 300.000 kwetsbare ouderen opgenomen in het ziekenhuis. Daarna krijgen zij veel zorg van verschillende partijen: ze krijgen bijvoorbeeld thuiszorg, gaan naar de dagopvang, de huisarts schrijft medicijnen voor, de internist adviseert weer andere pillen, die vervolgens worden geleverd door een instelling die ook operatiewonden verzorgt. ‘Het is dus belangrijk dat de informatie tussen verschillende zorgverleners correct, compleet en tijdig wordt overgedragen’, meldt het Nivel.

Onderzoek

Het onderzoek wees uit dat er nu nauwelijks standaardmethoden zijn voor zulke informatieoverdracht. ‘Voor de weinige standaarden die er wel zijn, is het de vraag of alle relevante zorgverleners daarin betrokken zijn. Zo worden specialisten ouderengeneeskunde nauwelijks genoemd. En patiëntendossiers die door meerdere partijen kunnen worden ingezien, zijn een zeldzaamheid.’ (ANP)

1 REACTIE

  1. Hoe duur was deze ‘open deur ‘ van het NIvel ? Welke blonde i.q.-groep moet zich nu aangesproken voelen ? ? Krijgt de protocollitis er weer een ict-virusje bij ? Kan een oplossing zijn : cursus regeltjeslands ? ? Cursus : EMPATHIE en gezond-verstand ? ? Ach , populair zal wel de cursus ‘ reputatiemanagement ‘ blijven vergelijkbaar met de ‘miljonairsfair’ voor uitkeringsgerechtigden ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.