Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Concentratie spoedzorg duurt te lang’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De concentratie van de acute zorg gaat veel te lang duren als het Kwaliteitsinstituut daar eerst nog wetenschappelijke normen voor gaat opstellen. Als ziekenhuizen hun kwaliteit transparant maken, kunnen zorgverzekeraars daar inkopen waar de zorg het beste is. Kwaliteit van zorg moet leidend zijn bij de herinrichting van zorg. Dat zegt Melvin Samsom in een interview met Zorgvisie.
‘Concentratie spoedzorg duurt te lang’

De concentratie van de acute zorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. http://www.bmj.com/content/349/bmj.g4757
   What is already known on this topic
   Organised inpatient stroke unit care is associated with higher quality care and reduced death and dependency
   Acute stroke services are being centralised in several countries as a means of improving access to organised inpatient stroke unit care but it is not known if this affects mortality and length of hospital stay
   In 2010, acute stroke services were centralised across two metropolitan areas of England (Greater Manchester and London)
   What this study adds
   in London, where hyperacute stroke care was provided to all patients, there was a reduction in mortality and length of hospital stay
   In Greater Manchester, where hyperacute stroke care was provided to patients presenting within four hours of developing stroke symptoms, there was no impact on mortality but length of stay in hospital fell
   —Zelf lezen. Met name de disclaimer en de zelfbenoemde zwakke punten van dit onderzoek. De claims van verzekeraars e.a. zijn helemaal niet met feiten onderbouwd! Concentratie is niet per definitie beter!

  2. Lees alle reacties
  3. Prima oproep natuurlijk. Maar een paar nuances. multitrauma patiënten zouden meer in het traumacentrum van de regio geholpen moeten worden. Dat volgt ook uit de recente LTR rapportage. Traumacentra zijn niet alleen UMCs maar ook Isala, Elisabeth, en MST zijn traumacentrum in hun regio. Maar ook deze aannames moeten juist door uitkomsten onderbouwd worden, en we weten hoe lastig dat is, zeker als het vergelijkbaar tussen ziekenhuizen moet zijn. Daar moeten we dus aan werken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.