CSC wil Nederlandse markt veroveren met Lorenzo

Ontwikkelaar CSC komt deze zomer met een compleet nieuw zis/epd op de Nederlandse markt. Daarmee wil CSC het vertrouwen terugwinnen van de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zeggen Frans Martens, internationaal productmanager Lorenzo, en Twan Weegels, country manager Benelux in de nieuwe Zorgvisie ict.
Twan Weegels en Frans Martens
Twan Weegels en Frans Martens - Foto: Mario Gibbels

CSC nam in augustus 2011 iSOFT over. Doordat het nieuwe elektronische patiëntendossier/ziekenhuisinformatiesysteem (epd/zis) Lorenzo lang op zich liet wachten, namen ziekenhuizen afscheid van V2, het oude zis van iSOFT. ‘Daar komt nu verandering in’, beloven Martens en Weegels.

Architectuur

Volgens Martens heeft Lorenzo veel potentie en is het systeem ontworpen volgens de criteria van een modern zis/epd. ‘De architectuur van Lorenzo is op zo’n manier vormgegeven dat het mee kan evalueren met de veranderende zorgmarkt. De technologie kan makkelijk per laag veranderd worden. Lorenzo heeft bovendien heel goede engines aan de onderkant, onder andere voor terminologie en workflow, die zowel

0
48

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.