CZ passeert wijkverpleegkundigen met nieuw pgb-beleid

Zorgverzekeraar CZ volgt nieuw, afwijkend beleid voor het persoonsgebonden budget (pgb) in de zorgverzekeringswet. In plaats van alle hbo-wijkverpleegkundigen een indicatie voor een pgb te laten geven, wijst de verzekeraar twee voorkeurzorginstellingen per regio aan die pgb’s mogen indiceren. Wijkverpleegkundigen die niet bij deze voorkeursorganisaties werken, raken daardoor de regie over hun pgb-klanten kwijt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
cz.jpeg

Woordvoerder Els Potma van CZ vertelt dat de verzekeraar recent is overgestapt naar nieuw beleid omdat in 2015 veel misging na de overheveling van het pgb naar de Zvw. ‘Na de overheveling is besloten dat de wijkverpleegkundige de indicatie stelt voor het pgb. Zij geeft de indicatie af aan de cliënt. Die voegt daaraan verdere benodigde informatie toe en dient alles bij de zorgverzekeraar in. Maar omdat dit proces pas laat duidelijk werd, was er voor wijkverpleegkundigen onvoldoende tijd zich op deze extra taak in te richten. Sommigen wisten niet dat ze opeens mochten indiceren en er was in de

0
136

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.