Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diaconessenhuis digitaliseert hartrevalidatieproces

Mark van Dorresteijn
Het Diaconessenhuis in Meppel is overgegaan op een geïntegreerd hartrevalidatiedossier met beslisondersteuning. Het naleven van de richtlijn is hiermee vereenvoudigd, waardoor hartpatiënten verzekerd zijn van een krachtige basis voor hun behandeling.
Diaconessenhuis digitaliseert hartrevalidatieproces
Foto: Diaconessenhuis Meppel

Doordat de Beslisboom Poliklinische Indicatiestelling Hartrevalidatie is geïntegreerd in het hartrevalidatiedossier van ChipSoft, hebben de professionals van het Diaconessenhuis voortaan ondersteuning bij het bepalen van de juiste revalidatie.

Behandeladvies

Het systeem geeft per patiënt een behandeladvies op basis van alle gegevens die over de patiënt en zijn situatie zijn vastgelegd. Vervolgens is het aan de behandelaar of hij dit advies opvolgt of voor een afwijkend traject kiest. Behalve een grote efficiëntieslag voor de behandelaar, heeft de patiënt na één afspraak duidelijkheid over zijn situatie en behandeling. De patiënt doet een fietstest, heeft een intakegesprek en weet direct zijn vervolgtraject. De geregistreerde gegevens kunnen ook aangeleverd worden voor wetenschappelijk onderzoek zoals de studie CARDSS-II.

Integratie

Een grote kracht van het dossier ligt in de integratie met het CS-EZIS.Net, waardoor ook de registraties van andere disciplines, zoals de fysiotherapie, zichtbaar zijn voor de behandelaren. De behandelaar heeft een totaaloverzicht van de patiënt en zijn volledige traject. Algemene gegevens als intoxicaties (roken/alcohol/drugs) en voorgeschiedenis kunnen ziekenhuisbreed worden overgenomen en hoeven dus niet per discipline geregistreerd te worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.