Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén loket voor spoedzorg in Den Bosch

Sarah Berends
Medio 2015 komt er één loket voor spoedzorg voor de inwoners van ’s-Hertogenbosch en omgeving. Huisartsenpost HOV, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben een akkoord getekend voor samenwerking tussen de spoedeisende hulp (SEH) en de huisartsenpost en de financiering hiervan.
Eén loket voor spoedzorg in Den Bosch
Foto: Stockxchng

De huisarts gaat de regie voeren voor de spoedzorg buiten kantoortijden. Dat betekent dat er eerst contact is met de huisartsenpost, waarna beoordeeld wordt hoe en waar de patiënt het beste geholpen kan worden. Nu komt het nog veel voor dat mensen zich rechtstreeks bij de SEH melden, met klachten die de huisarts goed kan behandelen. Dit leidt tot lange wachttijden en onnodig hoge medische kosten voor patiënten en de SEH.

Verbouwing

De huisartsenpost in ‘s-Hertogenbosch, nu nog gevestigd aan de Rijnstraat, gaat een ruimte huren in het ziekenhuis, naast de SEH. Er moet echter eerst verbouwd worden. De verbouwing wordt in fasen uitgevoerd om de dagelijkse werkzaamheden niet te belemmeren. Naar verwachting is de nieuwe post medio 2015 klaar en verhuist de huisartsenpost naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Substitutie

Verschuiving van dure zorg naar een plaats waar het goedkoper kan. En liefst nog dichter in de buurt van de patiënt. Dit leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden en financieringsvormen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.