Eerste termijn Wlz-debat in teken van uitstel

De oppositie spuwde woensdag haar gal over het wetsvoorstel voor de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) in de Tweede Kamer. In de eerste termijn was de roep om uitstel van de nieuwe wet voor langdurige, zware zorg luid en duidelijk te horen.
Eerste termijn Wlz-debat in teken van uitstel
Foto: ANP Bart Maat

Kamerlid Renske Leijten (SP) beet het spits af door ronduit te stellen dat de Wlz een slechte wet is. Volgens haar worden vanwege het wetsvoorstel verzorgingshuizen onterecht gesloten. Ook wil Leijten de overheveling van de persoonlijke verzorging en verpleging naar de Zorgverzekeringswet terugdraaien. Thuiszorg in al haar vormen hoort volgens de SP ‘gewoon’ in de Wlz thuis. ‘Al die afkortingen die nodig zijn om zorg thuis mogelijk te maken in de Wlz zijn onbegrijpelijk. Volledig Pakket Thuis, Modulair Pakket Thuis, persoonsgebonden budget. Wie snapt het nog? Maak thuiszorg gewoon mogelijk in de langdurige zorg.’

Persoonsgebonden budget

Het terugbrengen van thuiszorg

3
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.