Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eli Bialoglowski mag niet werken als cardioloog

De Amsterdamse cardioloog Eli Bialoglowski mag nooit meer als cardioloog werken, zo staat in een uitspraak van het Centraal Tuchtcollege. Dat is minder zwaar dan de straf die hij eerder dit jaar opgelegd kreeg, toen werd hij geschrapt uit het artsenregister. Dat is de zwaarst mogelijke straf en houdt in dat iemand nooit meer als zorgverlener aan de slag mag. In het door de 76-jarige Bialoglowski aangespannen hoger beroep is die ernstige straf vernietigd.
Eli Bialoglowski mag niet werken als cardioloog

De maatregel is maandag bijgewerkt in het BIG-register, waar alle artsen verplicht staan ingeschreven. Tegen de cardioloog was een tuchtzaak aangespannen nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een enorme chaos op de praktijk van de arts had aangetroffen. Zo lagen er stapels dossiers, losse documenten met patiëntengegevens en uitkomsten van onderzoeken zonder naam van de patiënten. Ook de hygiëne was niet in orde en de apparatuur was niet goed onderhouden.

 

Tuchtcollege

Onder meer op grond hiervan oordeelde het Regionaal Tuchtcollege afgelopen maart dat de arts geschrapt moest worden. Bialoglowki zelf noemde dit ‘disproportioneel’ zwaar en ging in hoger beroep. Het Centraal Tuchtcollege oordeelde dat de uitspraak inderdaad geen recht doet aan hetgeen de arts verweten wordt. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.