Eno vertilt zich aan ict-project

Een mislukt ict-project met leverancier VCD heeft de kleinste zorgverzekeraar van Nederland een financiële strop opgeleverd van ten minste 3,5 miljoen euro. In een kort geding veegde de rechter een eis van de zorgverzekeraar tot schadevergoeding van tafel. Eno heeft besloten de samenwerking te beëindigen.
geld.weggespoeld.istock.jpeg
Foto: iStock

Beide partijen hebben het ict-project enorm onderschat, zo concludeert de voorzieningenrechter. 

Ict
Sinds 2014 werkt Eno aan een compleet nieuw ict-systeem. Een belangrijk onderdeel hiervan is een softwaresysteem voor de uitvoering van de Zorgverzekeringswet. Eno besteedt dit uit aan leverancier VCD. De software moet op 1 januari 2016 gebruiksklaar zijn. Voor het project is 3,5 miljoen euro gereserveerd. In de loop van 2015 loopt het project vertraging op doordat VCD kritische mijlpalen niet haalt. Eno stelt VCD in gebreke, vordert naleving van de overeenkomst en stelt VCD een dwangsom in het voortuitzicht bij niet leveren. VCD geeft in februari

0
108

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.