Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Epd Lorenzo boekt succes in Engeland

Mark van Dorresteijn
Lorenzo, het epd van CSC, heeft het aanbestedingstraject gewonnen bij North Bristol NHS Trust in Engeland. CSC vervangt het epd van Cerner.
Epd Lorenzo boekt succes in Engeland

North Bristol heeft nu als eerste trust buiten de ‘eigen’ noordelijke regio voor Lorenzo gekozen, op basis van een business case die concrete kostenbesparingen omvat. De NHS hanteert daarvoor een rekenmodel dat inzichtelijk maakt wat de kosten en baten zijn, en waar in ziekenhuisprocessen precies efficiëntie behaald wordt. Het winnen van het aanbestedingstraject bij North Bristol betekent dus dat Lorenzo een competitief zis/epd is, dat de slag met andere zis/epd ’s om meer trusts buiten de noordelijke thuisregio succesvol aan kan.

Selectietrajecten Engeland

Selectietrajecten voor zis/epd’s verlopen in het Verenigd Koninkrijk in grote lijnen op dezelfde manier als in Nederland. Een verschil is dat de NHS per regio een zis/epd-leverancier heeft voorgeselecteerd, waarmee een raamwerkcontract is afgesloten. Het staat trusts echter vrij om zich te oriënteren op de markt.

Lorenzo in het Verenigd Koninkrijk

Lorenzo is in het Verenigd Koninkrijk in gebruik bij in totaal zo’n 20 ziekenhuizen en 250 gezondheidscentra en huisartsenpraktijken. Typisch omvat een trust ofwel enkele tientallen huisartspraktijken en gezondheidszorgcentra, ofwel een tot vier algemene ziekenhuizen met daarbij een vrij groot aantal extra locaties: buitenpoli’s, hospices, centra voor verslavings- of jeugdzorg, afhankelijk van de specialisatie van de trust. Daarnaast wordt Lorenzo gebruikt door een vijftal academische ziekenhuizen op verschillende locaties, en door een aantal specialistische ziekenhuizen, waaronder Birmingham Women’s Hospital en Derbyshire Children’s Hospital. Met de nieuwe trust North Bristol erbij, staan er vijf nieuwe Lorenzo-implementaties op het programma: bij Hull and East Yorkshire Hospitals NHS Trust, Barnsley Hospital NHS Foundation Trust, South Warwickshire NHS Foundation Trust, Norfolk and Suffolk NHS Foundation Trust, en North Bristol NHS Trust.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.