Federatie vreest dat MSB pispaal wordt

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) vreest dat het medisch-specialistisch bedrijf door negatieve berichtgeving in de media de pispaal van de ziekenhuiszorg wordt. De FMS roept de MSB-besturen op om een krachtig tegengeluid te laten horen.
Copyright iStock
Copyright iStock

Dat staat in een intern bericht van de FMS aan de besturen van de MSB- en VMS-besturen. De FMS stoort zich onder meer aan de negatieve koppen van enkele berichten in Zorgvisie. In het redactionele commentaar ‘MSB als Fyra van de zorg‘ citeert Zorgvisie bijvoorbeeld de inspecteur-generaal Ronnie van Diemen, die de voorbereiding van de MSB ’s in een publicatie vergelijkt met de Fyra. De berichten in de media leiden tot ‘onrust en negatieve energie in ziekenhuizen en onder medisch specialisten’. Daarnaast heeft PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester Kamervragen gesteld en zijn er volgens het FMS-bericht ‘zorgen bij de

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.