Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fusie Zorgcombinatie Noorderboog en Isala een feit

Mark van Dorresteijn
Zorgcombinatie Noorderboog en Isala hebben zojuist de handtekening gezet voor de bestuurlijke fusie met ingang van 1 januari 2015. Hiermee is de fusie bekrachtigd en gaan Noorderboog en Isala samen verder.
Lidy Hartemink
Lidy Hartemink

De fusie past in de strategie van beide ziekenhuizen om in de regio het beste aanbod van basis- en topzorg te leveren. De fusie leidt tot één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. De ouderenzorg van Noorderboog wordt een aparte organisatie binnen het concern. Het uitgangspunt van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Door de fusie en de spreiding van zorg over vijf locaties verwachten de ziekenhuizen te kunnen blijven staan voor de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio’s.

Hartemink en Dillmann

‘Alle voorbereidingen voor de fusie zijn nu gereed. Noorderboog is toekomstbestendig, zowel in kwalitatief opzicht als qua doelmatigheid en klantgerichtheid. Met de fusie is mijn taak daarmee  afgerond’, aldus Lidy Hartemink, bestuursvoorzitter Zorgcombinatie Noorderboog. Ook Rob Dillmann bestuursvoorzitter van Isala is verheugd. ‘Ik kijk uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s uit Meppel. De eerste positieve ervaringen hebben we al opgedaan. Een aantal specialismen werken al intensief samen. Nu gaan we aan de slag om beide ziekenhuizen nog verder samen te laten werken.’

Zorgaanbod in de regio

Het huidige zorgaanbod voor de regio Zwolle blijft gehandhaafd. Het toekomstige aanbod van het Diaconessenhuis in Meppel omvat 7×24 uur spoedzorg in samenwerking met de huisartsen en de ambulancediensten. Daarnaast concentreert het ziekenhuis zich op planbare behandelingen met kortdurende opnamen en dagbehandeling en zijn er vier tot zes operatiekamers beschikbaar. Ook blijft er een polikliniekfunctie voor alle specialismen. De polikliniek in Steenwijk wordt versneld versterkt. De poliklinieken in Kampen en Heerde blijven gehandhaafd.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.