Gehandicapten doen de was bij Drie Gasthuizen

Het is een win-win situatie. De bewoners van woonzorgcentrum de Drie Gasthuizen hoeven geen dure, externe wasserij meer te betalen en gehandicaptenzorgorganisatie Driestroom heeft een dagbestedingsplek voor cliënten. In een pilot van de twee Gelderse zorgorganisaties wordt de was in het verzorgingshuis gedaan door cliënten van de gehandicaptenzorgorganisatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gehandicapten doen de was bij Drie Gasthuizen
Foto: ANP Koen Suyk

André Harinck is als woonzorgmanager integraal verantwoordelijk voor het resultaat van het verpleeghuis- en verzorgingshuis de Drie Gasthuizen in Arnhem. Vanwege het scheiden van wonen en zorg en de steeds verdere afslanking van de AWBZ is hij op zoek naar nieuwe oplossingen om het serviceniveau in zijn zorglocatie op pijl te houden. ‘Zo’n service als het linnen is erg belangrijk voor ons. Mensen met een lichte zorgvraag betalen tegenwoordig zelf de huur en kiezen alleen voor jouw woonzorgcentrum als het voorzieningenniveau veel hoger is dan wat ze thuis krijgen. Aan de andere kant wordt het echter steeds moeilijker om die

1
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.