Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Genomineerden Spider Award 2013 bekend

Zorgvisie ict
De projecten Cliëntkompas, Robbin en ColonIS zijn door de jury genomineerd voor de Spider Award 2013. De winnaar wordt bekendgemaakt op 31 oktober op het congres Himss Amsterdam.
Genomineerden Spider Award 2013 bekend

Doel van de Spider Award is om vernieuwende ict-projecten voor het voetlicht te brengen, het gebruik van ict in de zorg te stimuleren en kennis over ict-projecten te delen. Vorig jaar is de prijs gewonnen door Epic Anesthesia, een expertsysteem dat geïntegreerd is in het ziekenhuisinformatiesysteem EPIC.

Cliëntkompas

Cliëntkompas is een elektronisch cliëntendossier in de vorm van een webapplicatie. Het maakt gebruik van een internationaal erkende classificatiestandaard, het Omaha-systeem. Professionele zorgstandaarden kunnen worden geïntegreerd in de individuele zorgplannen, de planning van zorg en de dagelijkse uitvoering. Op deze manier kunnen best practices op een eenvoudige manier gebruikt worden in de lokale zorgverlening.

Robbin

Robbin is een app voor smartphones en tablets die mensen met borstkanker helpt om hun mentale fitheid te vergroten. Daarnaast heeft Robbin als doel om psychosociale problematiek te signaleren, in het bijzonder depressieve klachten. De app draagt bij aan het onderhouden van sociale contacten en het opbouwen van lotgenotencontact. Aan de vormgeving en het interactiedesign is veel aandacht besteed.

ColonIS

ColonIS is een webbased systeem dat toegankelijk is voor mensen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Patiënten hebben toegang tot hun eigen gegevens. Alle huisartsen, ziekenhuizen en laboratoria zijn aangesloten op het systeem. De communicatie is geautomatiseerd. Bij een ongunstige testuitslag wordt automatisch een afspraak ingepland in het ziekenhuis.

1 REACTIE

  1. Robbin is in alle opzichten uitmuntend. Prachtige vormgeving, goede aansluiting bij de doelgroep, origineel concept en wetenschappelijk onderbouwde inhoud, maken het tot een app die breed verspreid zou moeten worden. De Spider Award kan hieraan bijdragen. Ik wens het team van Robbin alle succes toe!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.