Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groningen bouwt de toekomst van de zorg

Redacteur Zorgvisie
Nieuwe behandelmethoden, technologische ontwikkelingen, nanorobots en slimme domotica. In en rondom het UMCG vindt van 1 tot en met 3 juni de conferentie Building the Future of Health plaats, waar vooruit wordt gekeken op de toekomst van de zorg.
BuildingFutureHealth400.jpg
Fotolia.

Building the Future of Health is een internationale conferentie, waarbij meer dan 150 sprekers uit verschillende landen langskomen om hun visie op de toekomst van de zorg te geven. Zoals de naam van het congres al aangeeft, gaat Building The Future of Health helemaal over de gebouwde omgeving in de zorg. ‘Kan de gebouwde omgeving ons helpen langer gezond te blijven? Biedt het – samen met een gezonde levensstijl – een medicijn tegen obesitas en diabetes? Hoe zien onze ziekenhuizen er straks uit?’, vragen de bedenkers van Building the Future of Health zich af.

Toekomst bouwen
De conferentie richt zich op vier thema’s, waaronder de ‘gezonde stad’ en het actuele onderwerp scheiden van woon en zorg. Daarnaast komen de laatste architectonische ontwikkelingen op verschillende afdelingen van ziekenhuizen aan bod en wordt er aandacht gegeven aan de problemen die vergrijzing met zich meebrengt. Best practices van de gezondheidszorg over de hele wereld worden uitgelicht. ‘We willen agenderen, verbinden, verleiden en inspireren. De conferentie staat dicht bij de beleidspraktijk en toont hoe wetenschappelijke kennis en onderzoek een rol kunnen spelen bij concrete opgaven in onze steden, dorpen en ons landschap’, schrijven initiatiefnemers UMCG, TNO en de Rijksuniversiteit Groningen.  

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.