Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hartchirurgen wilden afdeling Haga eerder sluiten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie adviseerde het HagaZiekenhuis in februari om de afdeling hartchirurgie tijdelijk te sluiten. Maar de Inspectie van de Gezondheidszorg vond het er veilig genoeg.
Hartchirurgen wilden afdeling Haga eerder sluiten
Foto: Lex van Lieshout
Premium

De Inspectie weet sinds september

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Opmerkelijke opmerking: er worden geen mededelingen gedaan omdat er Kamervragen zijn gesteld. Dat is interessant. Wanneer je geen mededelingen wil doen, laat je Kamervragen stellen. En dan deze: een onderrapportage van 40 procent. Wat houdt transparantie eigenlijk nog in? Je kijkt er zo doorheen en je ziet ……..niets.

  2. Lees alle reacties
  3. Een te hoog sterftecijfer is niet goed, maar….een te laag cijfer is zeer verdacht. Conclusie : ziekenhuizen dienen DUS het gemiddelde sterftecijfer na te streven en zo veel mogelijk te behalen ? ? ? . Succes…….? Overigens ga ik als patiënt ziekenhuizen met te lage sterftecijfers …..MIJDEN .

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.