Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Hartchirurgen wilden afdeling Haga eerder sluiten

De Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie adviseerde het HagaZiekenhuis in februari om de afdeling hartchirurgie tijdelijk te sluiten. Maar de Inspectie van de Gezondheidszorg vond het er veilig genoeg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hartchirurgen wilden afdeling Haga eerder sluiten
Foto: Lex van Lieshout

De Inspectie weet sinds september 2011 van de te hoge sterftecijfers op de hartchirurgie van het Haga.

Inspectie voor de Gezondheidszorg

Het ziekenhuis lichtte de igz in na een interne rapportage. Dat laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten: ‘Er was een samenwerkingsprobleem binnen de maatschap. De leiding is uit zijn functie ontheven en de toelatingsovereenkomst is opgezegd. De Inspectie vond het geen probleem dat de afdeling bleef doordraaien.’

Twee onderzoeken

In de zomer van 2012 stuurde het Haga de resultaten van een extern onderzoek dat naar de afdeling was ingesteld naar de igz. De vereniging van thoraxchirurgen kreeg het

2
69

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Opmerkelijke opmerking: er worden geen mededelingen gedaan omdat er Kamervragen zijn gesteld. Dat is interessant. Wanneer je geen mededelingen wil doen, laat je Kamervragen stellen. En dan deze: een onderrapportage van 40 procent. Wat houdt transparantie eigenlijk nog in? Je kijkt er zo doorheen en je ziet ……..niets.

  2. Lees alle reacties
  3. Een te hoog sterftecijfer is niet goed, maar….een te laag cijfer is zeer verdacht. Conclusie : ziekenhuizen dienen DUS het gemiddelde sterftecijfer na te streven en zo veel mogelijk te behalen ? ? ? . Succes…….? Overigens ga ik als patiënt ziekenhuizen met te lage sterftecijfers …..MIJDEN .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.