Huisverpleegkundige bespaart op zorg

Met de aanstelling van dertig huisverpleegkundigen introduceert zorgaanbieder Florence een poortwachtersfunctie in de care. ‘Er wordt minder zorg ingezet doordat de wijkverpleegkundige is gericht op preventie van problemen en niet op productie van zorg,’ aldus Ben van Gent, bestuurder van Florence.
Huisverpleegkundige bespaart op zorg
Foto: ANP Koen Suyk

De huisverpleegkundige wordt vooral ingezet als contactpersoon met de cliënt voor de organisatie van de zorg. De relatie met de cliënt is naar voorbeeld van de rol van de huisarts en is gericht op preventie van meer zorg. Volgens initiatiefnemer Florence, die nu twee jaar werkt met de huisverpleegkundige, is het resultaat ‘een nadrukkelijke daling van de inzet van zorg. Daarnaast zien we dat de hoeveelheid cliënten die we ondersteunen stijgt,’ zegt Ben van Gent, bestuurder van zorgaanbieder Florence.

Poortwachter

Dertig huisverpleegkundigen heeft Florence aangesteld om de zogenoemde “poortwachtersfunctie in de care” in te vullen. Kwetsbare mensen, zoals ouderen, of

8
56

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.